söndag 14 augusti 2011

Pannacotta med vit choklad och björnbär


Den här goda pannacottan fick bli helgens efterrätt. Björnbärsmoussen är verkligen hur god som helst och passar även kalasbra som tårtfyllning.

Vit chokladpannacotta med björnbär: 4 port
1 dl mjölk
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
1 vaniljstång
3 gelatinblad
200 g vit choklad

Björnbärsmousse:
2 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
200 g tinade eller färska björnbär
1 msk florsocker

Lägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm mjölk, grädde, socker och vanilj till strax under kokpunkten. Smält chokladen. Lös upp gelatinet i den varma vätskan och tillsätt den smälta chokladen. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen i minst 4 timmar.

Vispa äggvitor och grädde i separata skålar. Passera björnbären genom en sil och tillsätt florsocker. Blanda björnbär och grädde och vänd försiktigt ned äggvitorna. Toppa pannacottan med björnbärsmoussen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar